Skånska Maffian släpper sitt andra album "United States of Skåne"!

Skivrecensioner / Annika Torstensson, Skånska maffian, United states of Skåne, recension / Permalink / 0
Vad sägs om lite äkta skånsk musik???

Det tog fyra år sedan deras första album men så blev det också bra!
Kollektivet har blivit mer ett band och har verkligen börjat hitta sin grej. Titeln kom till när bandet insåg hur västinfluerade många av låtarna blev. Vi får inte mindre än 15 låtar serverade, ett par översatta till engelska. Plattan är kul, bra och de flesta låtarna är det fullt ös på. Även i låtskrivandet, musikaliskt och produktion har Maffian utvecklats enormt.

Alla låtar utom Kom in och hälsa på . Flickan och kråkan. Mare mare och En öl ändå är eget material.

Första spåret är en stämningsfull Ur myllan som är producerad av Patrik Andrén som delvis står för musiken till filmen Bron.

Vi bygger en armé - Passar utmärkt inför årets val! Vad sägs om textrader som: "Det man sår skördar man och får tillbaka en dag." "I morgon ska jag klättra ända upp för all världens högsta topp bara för att se hur ensamma vi är." "Vi bygger en armé av dom som vet hur det är." Alldeles lysande låt och text!

Harli Deividsån Shaffel - Här har vi en ZZ-Top-influerad låt.

Möllan 24/7 - En instrumental låt med ett alldeles underbart intro!!!

Mare, Mare - Glenmarks låt i Maffiansk tappning. :)

Världens tuffaste sport - Om kärlekens virrvarr och svårigheter.

1+1=2 (Men hon får det till tre) Härlig låt om hur tjejen träffar en annan men hur hon ändå vill ha honom kvar. Inte alltid helt lätt det där.

Flickan och kråkan - Wiehes fantastiska låt som den Skånska Maffian gör fantastiskt bra. Det här är en låt som jag alltid har älskat. Mycket bra gjort!

36-24-36 AC/DC-Hyllning) - Är som titeln säger en hyllning till AC/DC och eftersom jag själv inte är något fan av dessa så är det svårt att skriva något vettigt.

Vi får även låtarna: Johnny B Goode, Kom in och hälsa på, En öl ändå, Jadå (Skånederby) och 36-24-36 AC/DC-Tribute) och The Harli Deividsån Shuffle

Skånska Maffian bildades 2008 och släppte sin debut 2010. Bandet har växt till en mycket uppskattad regionalpatriotisk musikupplevelse som roterar flitigt på Skånes livescen, med omnejd. Med ett stort skånskt hjärta som backdropp och flaggor hängande över diverse scenutrustning levererar bandet inte bara egna låtar utan också högst personliga hyllningar till andra skånska hjältar. Alltid mycket uppskattat. Sättningen är lite justerad sedan debuten och består idag av Miko Walldén, Peter Sundberg, Lars Ahl, Hans Nilsson, Niclas Brandt, Lotta Alfredsson och Mia Marjasdotter.
I mina öron så borde Skånska Maffian få komma utanför den skånska gränsen så att även resten av landet kan få studsa loss till dom på klubbarna!
Lyssna, köp och dansa!!!
Mycket bra jobbat!
 
 

Glad Påsk på er allihopa!!!

Egna musikvideos / Aminaphoto, Annika Torstensson, Easter, Glad Påsk, Hannibal Lindsjö, Together alone / Permalink / 0
 Vill passa på att önska er cyberfolk en himskans trevlig påskhelg, oavsett om ni firar den eller ej! :)
Är inte FÖR mycket godis och akta er för påskharen!
 

Vila i frid Tommy

Personligt / Permalink / 0
På sista tiden har det kommit många tråkiga besked!
Flera som gått bort och nu har även Kalmars största musikprofil lämnat oss...
Tommy var en speciell människa och han och jag hade ofta olika åsikter om musik. Han visste mycket men när jag frågade vad han tyckte om en speciell låt med Ulf Lundell så failade han. Då visade det sig att han missat många av de senaste plattorna med mannen i fråga. Å andra sidan så sitter ju jag inte så ofta och lyssnar på musik som jag tycker är dålig, så jag förstår honom samtidigt. Det var nog vår största meningsskijaktighet, om Lundell är bra eller inte.
Han lyfte fram många, många nya musiker och jag fick faktiskt även honom att ta hit ett par stycken.
Många är de musikarrangemang som han stått för som jag har fotograferat på. Han ville ha bilder på alla och jag lyckades ge honom ett gäng bilder i alla fall.
 
Det är en stor förlust för Kalmars musikliv och för alla oss som rör oss i musikkretsen här!
 
Hoppas du fick med dig dina skivor och bilder till andra sidan! Vila i frid Tommy!!!
 
Till top
http://output71.rssinclude.com/output?type=fb&id=954949&hash=ad720f3d4a7b4de05af63a012267ac12